ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИНИГ ПАСПОРТ-ВИЗА КОИДАЛАРИГА РИОЯ ЭТИЛИШИНИ ТАЬМИНЛАШ ФАОЛИЯТИНИНГ ТАШКИЛИЙ, ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Исматиллоев Шахзод Зарифбой ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Абстракт: Профилактика инспекторларининг паспорт-виза коидаларига риоя этилишини таьминлаш фаолиятининг ташкилий асослари. Паспорт тизимини таъминлаш механизмларини такомиллаштиришнинг асосий йўналишларидан бири – бу борадаги илғор хориж тажрибаларини ўрганиш, умумлаштириш, таҳлил қилиш ва миллий тизимга татбиқ этиш ҳисобланади.