CHIZIQLI TENGLAMALAR SISTEMASINI YECHISHNING GAUSS, GAUSS-JORDAN USULI - Uralova A.S; Raxmatova Sh.A (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ta’lim – tizimli ta’lim olishning eng muhim va ishonchli usuli. Ta’lim o’qituvchi tomonidan boshqariladigan o’ziga xos bilish jarayoni. Aynan o’qituvchining rahbarlik roli o’quvchilar tomonidan bilim, ko’nikma va malakalarni to’liq o’zlashtirishni, ularning aqliy kuchi va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishni ta’minlaydi. Maqolada ham aniq fanlarni o’qitishda kognitiv qobilyatini shakllantirishning metodik ahamiyati borasida taklif va tavsiyalar beriladi.