МОСКВА ФОНОЛОГИЯ МАКТАБИ ТАЛҚИНИДА ФОНЕМА НАЗАРИЯСИ - РАДЖАБОВ НАСИР НАСИМОВИЧ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Мақола фонема назариясининг Москва фонология мактаби талқинида ўзига хос жиҳатлари таҳлилига бағишланган. Унда мазкур назарияга кўра, товушларнинг фонемик мақомини белгилашда фонемага морфологик нуқтаи-назардан ёндашилиши ва бир морфема таркибидаги товуш алмашинувида иштирок этадиган товушларни бир фонеманинг турли вариантлари сифатида талқин қилиниши таъкидланган.