YANGILANGAN KONSTITUTSIYA VA UNING MOHIYATI - Ikanova Lazokat Sultonnazir qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Yangilangan konstitutsiya O’zbekiston resublikasining qonunchiligini yaxshilashga va albatta xalqning manfaatlarini birinchi o’ringa qo’yishga hizmat qiladi. Hamda ushbu yangilanganga konstitutsiyada Oʻzbekiston – suveren, demokratik, huquqiy va ijtimoiy davlat ekani qatʼiy belgilab qoʻyildi. Konstitutsiyaning yana bir e’tirof etilishi kerak bo’lgan tomoni shundaki inson huquq va erkinliklari qonunlarimizning, har bir vazirlik va idora faoliyatining mazmuniga aylanishi qatʼiy talab sifatida belgilandi. Bu hol davlat organlari hamda mansabdor shaxslarning faqat va faqat fuqarolarning manfaatlarini koʻzlagan holda faoliyat koʻrsatishiga asos boʻladi.