PROFILAKTIKA INSPЕKTORINING MUAYYAN YASHASH JOYIGA EGA BO‘LMAGAN SHAXSLAR BILAN ISHLASH FAOLIYATINI TUBDAN TAKOMILLASHTIRISH - Nurahmadov Shukurulla Shavkat o`g`li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Boshpana izlayotgan shaxs – bu xalqaro himoyani izlayotgan shaxslar uchun umumiy atama bo‘lib hisoblanadi. Ayrim mamlakatlarda bu huquqiy atama qochoq maqomini taqdim etish to‘g‘risida murojaat qilgan, lekin o‘z murojaati bo‘yicha hali uzil-kesil qaror olmagan shaxs ma’nosini anglatadi. Pirovard natijada boshpana izlayotgan barcha shaxslar ham qochoq deb tan olinmaydi, ammo shunga qaramasdan qochoq shaxs uning murojaatini adolatli ko‘rib chiqish tartibi tugallanmagunga qadar kelib chiqish mamlakatiga qaytarilmaydigan shaxsdir..