O'RTA OSIYO XALQLARINING ETNONIMLARINI KELIB CHIQISHI - Saparov Soxib Sobirovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Oʻrta Osiyo xalqlarining etnonimlari chuqur tarixiy va madaniy ahamiyatga ega boʻlib, koʻpincha odamlarning ming yillar davomidagi murakkab va jadal harakatlarini aks ettiradi. Ushbu etnonimlarning kelib chiqishini tushunish Markaziy Osiyo tarixining boy joylari va mintaqani shakllantirgan turli guruhlar haqida qimmatli ma’lumot beradi. Ushbu maqolada o'rta osiyo xalqlarining etnonimlarini kelib chiqishi haqida ma’lumotlar berilgan va asosiy tushunchalar o’rganib chiqadi.