MAKTABGACHA YOSHDAGI DIZARTIK BOLALARGA SO’Z YASASHNI O’RGATISH METODIKASI - Alijonova Mamura (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Dizartriyani bartaraf etish bo’yicha olib boriladigan logopedik ta’sir tizimi kompleks ravishda amalga oshiriladi, yani artikulyatsion apparat massaji va gimnastik mashqlari, ovoz va nafas ustida ishlash, umumiy davolash, davolovchi jismoniy-tarbiya, fizioterapiya va dori-darmonlar bilan davolash ishlari.