О‘zMU BOTANIKA BOG‘I SHAROITIDA TARQALGAN AYRIM TURLARNING BIOEKOLOGIK XUSUSIYATLARI TASNIFI - Samadov Fazliddin (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Barchamizga ma’lumki turli ekologik muammolarni bartaraf etish hamda insonlar salomatligini asrash maqsadida dunyo miqiyosida dorivor va istiqbolli о‘simliklarni kо‘paytrish ishlari amalga oshirilmoqda Ushbu faoliyat Respublikamizda ham jadal, rivojlanib bormoqda bunga misol qilib О‘zMU botanika bog‘ida olib borilayotgan ilmiy tadqiqot ishlarini aytsak mubolag‘a bо‘lmaydi. О‘zMU botanika bog‘ida kо‘plab dorivor о‘simliklar tabiiy hamda iqlimlashtirligan sharoitda о‘stirilib ular ustida ilmiy kuzatuv ishlari olib borilmoqda. Ushbu maqolada О‘zMU botanika bog‘idagi ayrim turlarning bioekologik xususiyatlari haqida ma’lumotlar berib о‘tamiz.