ILMGA BAXSHIDA UMR. USTOZ IBROHIM HAQQULNI XOTIRLAB - Xodjayeva Aziza Amrilloyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ibrohim Haqqulov — filologiya fanlari doktori, professor, „Mehnat faxriysi“ II darajali koʻkrak nishoni sohibi, Oʻzbekiston Yozuvchilar uyushmasi aʼzosi, oʻzbek adabiyotshunosligining rivojlanishiga munosib hissa qoʻshgan va oʻzbek adabiyoti namunalarini yangicha tahlil va talqinda tadqiq etgan olim. Ibrohim Haqqul oʻzbek adabiyoti, ilmu fani dargohida mutlaq oʻz oʻrni va mavqeiga ega boʻlgan fidoyi allomalardan. Oʻzbekistonda tanqid, adabiyotshunoslik, ayniqsa, tasavvuf sohalarini Ibrohim Haqqul faoliyatisiz tasavvur etish mumkin emas.