INTEGRALNING FIZIKAGA TADBIQI - Yaxshiyev Nu’monjon Asatilloyevich; Xamrayev Almos Amonovich; Aliyev Nu’rjahon To’xtamurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematikaning eng qiziq mavzularidan biri bo’lgan Ikki karrali integralning tatbiqlari. Ikki karrali integral yordamida yuza va jism hajmini hisoblash. Massa, o’rta qiymat va inersiya momentini topish haqida ma’lumotlar berib o’tildi va mavjud muanmolarga ilmiy yondashildi. Ikki karrali integral aniq integralning ikki o’zgaruvchili(argumentli) funksiya uchun umumlashgan holidir. Ikki karrali integral ham aniq integralning asosiy xossalariga ega. Aniq integralning xossalarini takrorlashni tavsiya etamiz.