TEZLIKKA OID MASALALAR - Yaxshiyev Nu’monjon Asatilloyevich; Xamrayev Almos Amonovich; Aliyev Nu’rjahon To’xtamurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya - Jisrrming aylana bo‘ylab harakati egri chiziqli harakatning xususiy holi hisoblanadi. Kinematikada harakatning bunday ko‘rinishi ham ко‘rib chiqiladi. Egri chiziqli harakatda jism tezlik vektorining yo'nalishi hamma vaqt trayektoriyaga urinma bo‘ladi. Xuddi shunday hol aylanma bo‘ylab harakatda ham sodir bo'ladi. Aylana bo'ylab tekis harakatda nuqtaning harakatini tavsiflash uchun quyidagi kattaliklar kiritilgan: chastota v, aylanish davri T va burchak chastota.