AVTOMOBIL KUZOVNI BO‘YASH - Xalilova Dilfuza Boqijonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
ANNOTATSIYA Avtomobilning kuzovi asosan uning tayanch tuzilishi hisoblanadi. U doimo bosim ostida. Bundan tashqari, bu faqat zarba va tebranish ko'rinishidagi mexanik omillar emas. Har kuni tananing qoplamasi tashqi omillarning salbiy ta'siriga duchor bo'ladi. Emal qum bilan qoplangan, yonib ketadi. Bundan tashqari, chuqur chizish joyida zang izlari paydo bo'ladi. Albatta, bularning barchasi avtomobilning ko'rinishini sezilarli darajada buzadi. Lekin nima qilish kerak? Bunday holda, tanani ta'mirlash va avtomobil tanasini bo'yash tejaydi. Bu haqda bugungi maqolamizda gaplashamiz.