ЧЕГАРАЛАНМАГАН ФЕЪЛЛАР БИЛАН ПЕРФЕКТ ШАКЛНИНГ СЕМАНТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Эгамбердиева Жамила (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Мазкур мақоланинг мақсади - перфект шаклининг аспектуал, яъни тугаллаганлик/тугалланмаганлик (тур, аспект) семантикасининг ушбу шаклда қўлланилаётган феълнинг акционал (чегараланган/чегараланмаган) маъносига боғликлигини кўрсатишдир. Маълумки, чегараланган феъллар перфект шаклида доимо тугалланган, ўз ички чегарасига етган жараёнларни ифодалайди (қаранг: [Ризаев 2003]). Чегараланмаган феъллар билан ташкил топган перфект шакли аспектуал жиҳатидан турли вазиятларни ифодалаши мумкин.