O'ZBEKISTONDA YOSHLARNING SPORTGA BO'LGAN QIZIQISHI - Anvar Rayxonov Muhammadiiyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O'zbekistonda yoshlarning sportga bo'lgan qiziqishining bugungi manzarasini o'rganib, ishtirokiga ta'sir etuvchi omillar haqida atroflicha tushuncha berishga qaratilgan. Adabiyotlarni tahlil qilish va empirik tadqiqotlar orqali tadqiqot yoshlar orasida sportni rivojlantirish tendentsiyalari, motivatsiyalari va potentsial oqibatlarini o'rganadi. Topilmalar O'zbekiston yoshlarining sog'lom va faol turmush tarzini rivojlantirishga xizmat qilmoqda.