MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI SHAKILLANISHIDA SAYLOV TIZIMINING AHAMIYATI - Temirov Shohjahon Boyg’un o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola mahalliy hokimiyatlarning shakllanishi va faoliyatida saylov tizimlarining muhim rolini ko'rib chiqadi. Turli saylov modellarini va ularning vakillik va boshqaruvga ta'sirini boshlang'ich darajada o'rganib chiqib, ushbu tadqiqot saylov tizimlarining mahalliy jamoalarning demokratik tuzilishiga chuqur ta'sirini yoritishga qaratilgan.