MA`NAVIYATNING JAMIYAT HAYOTIDAGI O‘RNI - Ochilov Suhrob Baxrom oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola ma'naviyatning jamiyat matosini shakllantirishdagi ko'p qirrali roliga bag'ishlangan. Adabiyotni muntazam ravishda o'rganish orqali biz ma'naviyatning shaxslar va jamoalarga ta'sir qilishning turli usullarini o'rganamiz. Multidisipliner yondashuvni qo'llagan holda, biz ma'naviyatning ijtimoiy dinamikaga ta'sirini o'rganish va ijtimoiy farovonlikni rivojlantirishda ma'naviy o'lchovlarning ahamiyatini ta'kidlaydigan jiddiy natijalarni taqdim etish usullarini baholaymiz. Muhokama bo'limi ma'naviyat roli atrofidagi murakkabliklarni ochib beradi, bu esa uyg'un va inklyuziv jamiyatni rivojlantirish bo'yicha chuqur xulosalar va takliflarga olib keladi.