O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA O‘XSHATISH QURILMALARI TADQIQI - Xolmurotova Diana (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turg‘un o‘xshatishlarning shakllanishi va ilmiy asoslanishi, turg‘un o‘xshatishlar haqida va ularning til va madaniyatda o‘zaro ta'siri va bog‘liqligi, bu bog‘liqlikning shakllanishi hamda yaxlit bir sistema sifatida til va tildan tashqari (madaniyat)da aks etishi bilan bog‘liq hodisalar hamda turg‘un o‘xshatishlarni belgilash va o‘rganish usullari yoritilgan