QISHLOQ XO’JALIGIDAGI GLOBAL MUAMMOLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - Boltayeva Sh.B.; Abdullayeva Lenora Erkin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada hozirgi davrdagi qishloq xo'jaligida uchraydigan global muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda ularni kamaytirish usullari tahlil qilindi. Shuningdek, qishloq xo'jaligi muammolarining dunyo aholisi, mamlakatning oziq- ovqat xavfsizligiga bo'lgan ta'siri bilan bog'liq masalalar tahlil qilindi.