REPRODUKTIV XULQ PSIXOLOGIYASIDA FARZANDGA QADIRYATLI MUNOSABATNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Abdullayeva Nasiba (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Reproduktiv xulq nima ekanligi hamda farzandga qadiryat tushunchasini anglatish va qadiryatli munosabatlarning psixologik mexanizmlari to’g’risida so’z boradi.Oilada farzand tarbiyasining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari ochib berilib, farzand tarbiyasida ota-onaning muomalasi muhim о‘rin tutadi. Bola ota-ona tomonidan qо‘pol, dag‘al sо‘zlar eshitib, kaltak yeb katta bо‘lsa, bu uning tabiatiga salbiy ta'sir qiladi. Bu esa о‘z navbatida oiladagi nosog‘lom muhitda tarbiyalanayotgan boladan “ma'naviy kasal” insonlar shakllanadi.