BUXORO VILOYATIDA UZUMNI ZAMONAVIY USULLARDA SAQLASH TEXNOLOGIYALARINI SAMARADORLIGI - Hakimova Nodira Xayrilloyevna; Farmonova Muxlisa Komilovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maskur maqolada O‘zbekistondagi uzumni saqlash va qurutish texnologiyasini samaradorligi, uzumni saqlash va qurutishda qo‘llaniladigon zamonaviy reserstejamkor texnologik omillar axamiyati va qollash texnologiyasini toliq aks ettirilgan. Respublikamizda uzum yetishtirish texnologiyasi muttasil mo‘l va sifatliy hosil beradigon uzum navlarni qo‘llash, uzum yetishtirish miqdorini ko‘paytirish, hozirgi sanoatlashtirilgan itiqbolli yekspertbop yuqori bo‘lgan uzum navlarini yetishtirish muhum va dolzarb vazifa hisoblanadi.