TIBBIY PARAZITOLOGIYA - Mavlonova Barno Madaminovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola tibbiy parazitologiyaning murakkab sohasiga kirib, odamlarga ta'sir qiluvchi parazitar infektsiyalar haqida to'liq ma'lumot beradi. Tizimli adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqolada parazitlarni tashxislash va o'rganishda qo'llaniladigan usullar o'rganiladi, asosiy topilmalar taqdim etiladi va aholi salomatligiga ta'siri haqida batafsil muhokama qilinadi. Ushbu maqola tushunchalar va takliflar bilan yakunlanib, tibbiy parazitologiya haqidagi tushunchamizni oshirishga va samarali profilaktika va terapevtik strategiyalarni ishlab chiqishga hissa qo'shishga qaratilgan.