SPORTCHILARNINIG UZOQ MUDDATLI TAYYORGARLIK JARAYONLARI VA JISMONIY RIVOJLANISHI BILAN O’ZARO BOG’LIQLIGI - Ahmedova Dilyora; Abduhamidova Oynoza; Tursunaliyeva Aziza; Xudaynazarova Gullola Mirxojidinova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
ANOTATSIYA Maqolada koʻp yillik sport takomillashuvi jarayonida tanlov va sport ixtisosligiga yoʻnaltirish masalalari talqin etilgan. Ushbu jarayonni ilmiy asosda tashkil qilish koʻp yillik mashgʻulotlar samaradorligini oshirish va uni koʻp bosqichli tadbir sifatida sportchilar amaliyotiga tatbiq etish muhimligi muxokama etilgan.