ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALAR REABILITATSIYASINI AMALGA OSHIRISHDA ЕSHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNI OILADA TARBIYALASHNING IJOBIY SAMARASI - Веgaliyeva Farangiz Farxod qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalar reabilitatsiyasini amalga oshirishda еshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarni oilada tarbiyalashning ijobiy samarasi bir qator surdapedagoglar (B.D.Korsunskiy, E.I.Leongard, E.V.Mironova, L.P.Noskova, T.V.Pelimskaya, N.A.Rau, Ye.F.Rau, N.D.Shmatko va b.) ishlarida batafsil o‘rganilgan. Maktabgacha bolalik davrida ota – onalar eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarni maxsus bolalar muassasalariga berish yoki oilada tarbiyalash haqida o‘zlari qaror qiladi. Oilada tarbiyalash ma’qul topilgan hollarda bunday bolalarga surdologik kabinetlar surdopedagoglari, maslahat guruhlari yoki maxsus maktabgacha muassasa qoshida tashkil qilinadigan vaqtinchalik tashrif buyurish guruhlari pedagoglari, shuningdek eshitish va nutqni reabilitatsiyalash markazlari xodimlari yordam ko‘rsatadi. Bunday tarbiya ota – onalar tomonidan mutaxassis tavsiyalarining bajarilishiga ko‘p bоg‘liq.