SUBXONQULIXON TOMONIDAN OLIB BORILGAN TASHQI SIYOSAT (XIVA XONLIGI BILAN BO’LGAN MUNOSABATLAR) - Toʻrayeva Charos Qurbonmurot qizi; Usmonov Shaxboz Ismatullo oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Ashtarxoniylar sulolasining oltinchi vakili Subhonqulixonni xonlik taxtiga chiqishi va mamlakatni mustahkamlash borasida olib borgan tashqi siyosati yaʻni Xiva xonligi bilan boʻlgan munosabatlari, buning natijasida Buxoro xonligining yuksalishi, Xiva xonligining inqiroziga sabab boʻlishi haqida maʻlumotlar berilgan.