MEDIALINGVISTIKANING OMMAVIY AXBOROTDAGI O'RNI - Teshabaeva Dilfuza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Abstrakt: ommaviy axborot vositalarini o'rganish tilshunoslikning yangi bo'limining aniqlanishini ajratib ko'rsatdi. Medialingvistika ommaviy muloqot tilini o‘rganadi. Zamonaviy xorijiy tadqiqotlar lingvistik imperializmni va Jahon ommaviy axborot vositalarining ta'sirini bizning ommaviy axborot vositalarimiz misolida ko'rib chiqiladi.