QISHLOQ XO‘JALIGIDA UNUMDORLIGI PAST YERLARDA SIANOBAKTERIYALARNING AXAMIYATI - Azamatova Shoxsanamxon Imomaliyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekistonda har yili 100 lab gektar yerlar sho‘rlanib tuproq unumdorligi pasayib sentenerligi tushib ketmoqda, manashunday muammolarni bartaraf etish uchun yangi texnologiyalardan foydalanib sianobakteriyalarni ko‘paytirib yangi shtamplarni yaratib azot yeg‘uvchi turlarini ko‘paytirib tuproq unumdorligini oshirish lozim. Ushbu maqolada sianobakteriyalarni ko‘paytirish va qishloq xo‘jaligida axamiyati xaqida tanishib olasiz.