ALISHER NAVOIY VA UNING ASARLARINING TARIXIY AHAMIYATI - Bozarova Rayhona Elyorbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiy hayoti va ijodi, uning badiiy merosi haqida qisqacha ma’lumot beriladi. Bolalik va yoshlik chogʻlaridan muhim davlat arboblari va allomalar orasida bo’lganligi bois, Navoiy teran fikrli komil inson boʻlib yetishdi. Bugungi kunda, shoir muhim siyosiy oʻzgarishlar davrida yashab, tarixga oʻzining munosib hissasini qoʻshgan betakror shaxs sifatida e’tirof etiladi.