“TIL VA NUTQ. NUTQ NIMA?” - Qandimova Nasiba (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
1-sinf ona tili Mavzu: Til va nutq. Nutq nima? Darsning maqsadi: Ta’limiy maqsad: - O`quvchilarga til va nutq haqida yangi bilimlar berish. Nutq- ning mohiyatini ochib berish; Tarbiyaviy maqsad: -O‘z fikrini ravon, ifodali, adabiy til me’yorlariga rioya etgan holda bayon etish. Maktabda, ko‘chada, oilada to‘g’ri muloqot madaniyatini shakllantirish va tarbiyalash; Rivojlantiruvchi maqsad: - O`quvchilarni husnixat bilan yozish ko`nikmalarini shakllantirish, og`zaki nutq boyligini rivojlantirish. Kompetensiya: Nutqiy kompetensiya: o`qituvchi nutqini va mavzuga oid tushunchalarni, o`zaro savol-javob, topshiriqlar, kichik matnlarni tushuna oladi; Lingvistik kompetensiya: o`zbek tilida nutq tovushlarini to`g`ri qo`llay olish, talaffuz me`yorlariga rioya qilish;