TURKISTON JADIDCHILARINING MILLIY IQTISODIYOTIMIZNI RIVOJLANTIRISH G’OYALARI - E. Madrahimov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya: Jadidlar, milliy iqtisodiyot, ilm-fan, taraqqiyot. O’zbekiston Respublikasining hozirgi kundagi mustaqil rivojlanishida yaqin o’tmishimizda ro’y bergan tarixiy voqealarga e’tibor qaratishimiz, buyuk jadid arboblari bo’lgan tarixiy siymolarimizning olib borgan ishlari, ularning yurtimiz ozodligi va yangicha taraqqiyot yo’lida rivojlanishi xususidagi o’y-fikrlari, g’oyalari haqida o’qib o’rganishimiz, ulardan to’g’ri xulosa chiqarishimiz va bu haqida yoshlarimiz ongiga singdirishimiz biz ustozlar oldida turgan dolzarb vazifa hisoblanadi.