SAMIMIY ORZULAR KUYCHISI - Yo’ldosheva Farangiz Sayfiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada samimiyatli ko‘nglida neniki o‘ylasa, o‘shani so‘zlash, fikrlaganini gapirishni hayotining asl ma’nosiga aylantirgan buyuk shoir Madsud Shayxzoda haqida so’z yuritamiz. Zero, kasbda ham, hayotda ham o‘rtamiyonlar samimiy bo‘la olishmaydi. Ular o‘zini oqlash uchun yasama samimiyatni kasb qilib olishadi. Qo‘lidan ish kelmaydigan, irodasiz kishilar ham shunday. Samimiy odam yaxshiligini nafaqat minnat, hatto ko‘z-ko‘z ham qilmaydi. Birovning ahvoliga ichida achinadi va yordam berish yo‘lini qidiradi.