ЁҚИЛҒИ МОЙЛАРНИ ФЕНОЛЛАР БИЛАН СЕЛЕКТИВ ТОЗАЛАШ УСУЛИ - Pattayeva Z.S.; Mamatqulov N.N. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация:Ушбу мақолада нефтдаги ёқилғи мойни феноллар билан тозалаш усули ишлаб чиқиди. Жараён учун олинган мойни фенол билан селектив усулда тозалаш жараёни амалга оширилди. Жараённи амалга оширишда ёқилғи мойларни тозалаш заводларида мавжуд ускунага ўхшаш макетли ускуни ясалди ва лаборатория шароитида жараён амалга оширилди.