ХАДЯ ШАРТНОМАСИ ТУШУНЧАСИ ВА РИВОЖЛАНИШ ТАРИХИ - Қодиров Соҳибжон (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Мазкур мақола ҳадя шартномаси тушунчаси, вужудга келиши ва ривожланиш тарихи ёритилган. Ҳадя шартномасининг ўзига хос хусусиятлари миллий қонунчилик асосида таҳлил қилинган ҳолда назарий ва амалий ҳиҳатдан таҳлил қилинган. Шунингдек, ҳадя шартномаси билан боғлиқ муносабатларнинг фуқаровий-ҳуқуқий жиҳатлари ёритилган. Шу билан бирга, мазкур соҳага оид назариётчи олимлар, тажрибали амалиётчи ходимларнинг фикр ва мулоҳазалари таҳлил қилинган.