O‘ZBEK TILI FRAZEOLOGIZMLARINING O‘RGANILISH TARIXI - Kattabekova Fazilat Ulug`bek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolamizda frazeologizmlarning tarkibiy qismini tashkil etuvchi somatik komponentli iboralar xususida so`z yuritiladi vas hu bilan birgalikda frazemalarning kelib chiqish tarixi va uni o`rgangan rus, yevropa va o`zbek tilshunoslarining qarashlarini o`z ichiga oladi.