ISH O‘YINLARI HAMDA VAZIYATLAR USULINING AMALIY MASHG‘ULOTLARDAGI AHAMIYATI - Sharipova Saida Nigmatdjanovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ta’limning bugungi vazifasi talabalarni kun sayin takomillashib borayotgan axborot-ta’lim sharoitida mustaqil ravishda faoliyat ko‘rsata olishga, axborot oqimidan oqilona foydalanishga o‘rgatishdan iboratdir. Ta’lim tizimi tuzilishidagi keng qamrovli islohotlarni o‘qituvchilar ilg‘or pedagogik texnologiyalarni o‘zlashtirish va o‘quv jarayonida qo‘llash bilan mustahkamlaydi. Buning uchun pedagoglar o‘quv jarayoniga texnologik yondashuvni o‘rganganib, qo‘llagan holda yondashishlari talab etiladi. Ilg‘or texnologiyalarning keng rivojlanishi bilan so‘nggi yillarda tibbiyot oliy o‘quv yurtlarida ta’limni optimallashtirish uchun yangi pedagogik klinik ish o‘yin texnologiyalari ham samarali qo‘llanilib kelinmoqda.