ISTIROHAT BOG‘LARINI KO‘KALAMZORLASHTIRISHDA PEYZAJ USULLARIDAN FOYDALANIB LANDSHAFT DIZAYN YARATISH - Zokirov Dostonbek; Abidov Baxtiyor (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu tezisda, istirohat bog’larini ko’kalamzorlashtirishda Peyzaj uslubi hududning noto’g’riusullaridan foydalanib landshaft dizayn yaratish haqida fikr va mulohazalar yuritiladi. Bog'lar tabiat va san'at o'zaro bog'langan. Ularni ko'rganlarning barchasiga tasalli va ilhom baxsh etadi. Peyzaj dizayni - bu tabiiy elementlarning uyg'un kombinatsiyasi va ijodiy zukkolik. So'nggi yillarda Peyzaj usullari bog'ni ko'kalamzorlashtirish dunyosida mashhur bo'lib, tashqi makonni idrok etish uslubimizni inqilob qildi. Landshaft dizaynining murakkab dunyosini Klumba Rabatka Alley usullarining nuanslarini va ular oddiy bog'larni qanday qilib g'ayrioddiy san'at asarlariga aylantiradi.