TA’LIM MUASSASALARIDA IQTIDORLI O`QUVCHILARNI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM-TARBIYA BERISH JARAYONINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Quvondiqova Mohiniso Fayzullo qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Umumta’lim muassasalarida iqtidorli o'quvchilarning bilimini oshirish uchun ularga ilg'or bilim olish va intellektual muammolarga yechim topish imkonini berish juda muhimdir. Hozirgi kunda iqtidorli o‘quvchilar bilimini oshirishga yordam beradigan ba’zi strategiyalar qabul qilingan bo`lib, albatta bu jarayonda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va innovatsion metodlar samarali natijalarni kafolatlaydi. Mahoratli va kasbiy kompetentlikka ega o`qituvchi sifatida dars jarayonlarini san’at darajasida tashkil etib har bir o`quvchiga individual yondashib, ularni intellektual salohiyatini kengaytirib iqtidorli o`quvchilar sonini oshirish masalalari ushbu maqolada yoritilgan.