ДАВЛАТ МУАССАСАЛАРИДА БУХГАЛТЕРИЯ ҲИСОБИНИ НОРМАТИВ – ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ - Хайитов Шерзод Пардабоевич (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Мақолада давлат муассасаларида бухгалтерия ҳисобини норматив – ҳуқуқий тартибга солишнинг ўзига хос жиҳатлари ва хусусиятлари тадқиқ этилган. Давлат муассасаларида бухгалтерия ҳисобини меъёрий тартибга солишнинг қонунчилик, норматив, услубий ва техник даражаларга ажратилган ҳамда илмий – услубий жиҳатдан асосланган. Амалдаги норматив - ҳуқуқий ҳужжатларга мувофиқ давлат муассасаларида ҳисоб сиёсати шакллантиришнинг зарурлиги, унинг таркибий тузилиши ва уни ички назорат тизимини таъминлашдаги аҳамияти асослаб берилган.