GALLAKTIKALAR - Oripova Sarvinoz Ro‘zali qizi; Urayimova Shahnoza Botiraliyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annatatsiya: Gallaktika katta kosmik ob’ekt, yulduzlar to‘plamining barcha qismidan iborat bo‘lgan. Uning ichida yulduzlar, quyosh tizimining barcha yulduzlari, planetalar, asteroidlar, kometa va boshqa ob’ektlar joylashgan. Gallaktika o‘zining o‘ziga xos shakl va struktura bilan ajralib turadi. Uning yuzlab yuzlar milyardlari yulduzdan iborat bo‘lishi mumkin. Gallaktikalar o‘rtasida katta bo‘lganlari ham mavjud.