SOG’LIQNI SAQLASHNI TASHKIL ETISHDA GERANTOLOGIYANING DOLZARB MUAMMOLARI - Ruzimurotova Yulduz Shomurotovna; Saydaliyeva Mohira Zayniddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Soq’liqni saqlash tizimining dolzarb muammolaridan biri, odam umrini uzaytirish va aholini salomatligini yaxshilashdir. So’ngi yillarda covid va uning oqibatlari natijasida juda ko’plab insonlarning yostig’i quridi.Juda ko’plab odamlar turli xil kasalliklar bilan og’rib umri qisqarib bormoqda. Jahondagi barcha mamlakatlarda demografik ko’rsatkichlar qariyalar hisobiga oshib bormoqda. Bu esa "Gerontologiya" va "Geriatriya" sohasidagi bilimlar doirasini kengaytirishni taqozo etadi.