MUSIQA MADANIYATI VA UNING HAYOTDAGI O’RNI - Abdixodirova Go’zal Erali qizi; Sadikova Gulsevar Ravshan qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o`zbek xalqining musiqa madaniyatidagi uzoq O`tmishdagi so’z yuritilgan. Ayniqsa folklor musiqasi, an’anaviy xonandaik va mumtoz ashula san’atini bizgacha etib kelishida o’zining ulkan hissalarini qo’shib kelgan ustoz san’atkorlar haqida so’z yuritilgan. Ushbu musiqiy me’rosimizning bugungi kundaga yosh iste’dodli sana’tkorlrimiz tomonidan ijro etib kelinayotganligi alohida ta’kidlab o’tilgan. Prezidentimiz ta’kidlaganlariday, ma’naviyat masalasi millat tarixi, axloqiy va diniy qadriyatlar, madaniy meros, an’ana va rasm-rusumlar, milliy mafkura, vatanparvarlik va insonparvarlik, milliy o‘zlikni anglash singari juda ko‘p omillarni o‘z ichiga oladi va pirovardida, inson shaxsini belgilashda asosiy mezon vazifasini bajaradi.