TIBBIY TA'LIM SAMARADORLIGIGA TA'SIR ETUVCHI IJTIMOIY PSIXOLOGIK OMILLAR - Nuriddinova Shahzoda Shokirjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Bilamizki o‘qituvchi faoliyatida o‘quvchilar bilan pedagogik hamda psixologik aloqalarning uzluksizligi ta’lim - tarbiyaning asosiy qonuniyatlaridan biri hisoblanadi. O‘quvchilar bilan ta’lim-tarbiyaviy jarayonda ijobiy aloqalar o‘rnatish, ijobiy iqlim yarata olish, ularni o‘ziga ishontira olish va jalb qilish o‘qituvchidagi kommunikativ qobiliyatning asosiy mohiyati bo‘lib, bunda bevosita o‘qituvchi bilan bog‘liq bo‘lgan minglarcha ruhiy jarayonlar,ma’lum bir qolipdan chiqishi mumkin bo‘lmagan muomala turlari va shartlari mavjud. O’zbekiston Respublikasi Prezidentining Farmoni ’’O’zbekistonning yangi taraqqiyot davrida ta’lim- tarbiya va ilm- fan sohalarini rivojlantirish chora tadbirlari to’g’risida’’ So‘nggi yillarda mamlakatda ta’lim-tarbiya tizimining sifati va samaradorligini oshirish, bog‘cha tarbiyalanuvchilari, o‘quvchi va talaba yoshlarda zamonaviy bilim va ko‘nikmalarni shakllantirish, ta’lim tizimlari hamda ilm-fan sohasi o‘rtasida yaqin hamkorlik va integratsiyani, ta’limning uzviyligi va uzluksizligini ta’minlash borasida tizimli ishlar amalga oshirilmoqda.