TAKOMILLASHGAN PICHOQLI BARABANNING TOLALARGA TA’SIRINING NAZARIY HARAKATI TAHLILI - Qadam Jumaniyazov; Doston Anorboyev; Alisher Shodmonqulov; Nurbek Berdibekov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, iflos aralashmalarining maydalanishi, tolalarning shikastlanishi va haddan tashqari kuchlanishi chiqarib tashlanadi. Pichoqli barabanlari orasiga ajratuvchi pichoqlar o‘rnatilgan bo‘lib, ular tolalar oqimining qo‘shni barabanlarning o‘zaro ta’sir zonalariga yo‘nalishini ta’minlaydi.