ILMIY MATNLAR BO‘YICHA PARALLEL KORPUS YARATISHNING NAZARIY ILDIZLARI - Jo‘raqulova Mushtariy Abdumalik qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola korpus va uning ahamiyati, korpus turlari, o‘zbek tili ilmiy matnlari parallel korpusi lingvistik manbalarning yangi turi hamda matnlarning parallel korpuslarini tuzish muammolari masalalariga bag‘ishlangan.