SOLIQ NAZORATINING XORIJ TAJRIBASI VA UNI O’ZBEKISTONDA QO’LLASH MASALALARI - Mirzaraximov Andijonboy Boboraxim o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada xorijiy mamlakatlarda soliq nazoratini tashkil etishning ilg’or tajribalari, O’zbekiston soliq tizimida qo’llashning samarali jihatlari bilan bog’liq masalalar atroflicha tadqiq etildi. Uni yoritishda bir nechta xorijiy mamlakatlarning soliq tizimida qo’llanilib kelinayotgan soliq nazorati masalalarini tartibga solishga oid tajribalari atroflicha o’rganishga harakat qilindi, shuningdek, yurtimizda soliq nazoratini yanada takomillashtirish masalalari bilan bog’liq bo’lgan munosabatlar tadqiq etildi. Olib borilgan izlanishlarimiz davomida jumladan Rossiya, AQSH, Yaponiya, Irlandiya, Italiya, Fransiya, Belorussiya kabi davlatlarning soliq tizimida qo’llanilib kelinayotgan soliq nazorati masalalarini tartibga solishga oid tajribalari bir muncha ijobiy natijalarga olib kelganligini ko’rimiz mumkin.