IMPORTANCE OF FOLK PROVERBS IN CHILD EDUCATION - Haydarova Kamola Davranovna; Saidmusayeva Nilufar (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Xalq maqollari hayotiy muhim saboqlar berish, axloqiy qadriyatlarni targ‘ib qilish, til malakasini oshirish orqali bola tarbiyasida hal qiluvchi o‘rin tutadi. Bu an’anaviy iboralar bolalar ongiga halollik, matonat, mehr-oqibat kabi muhim fazilatlarni singdirishda unutilmas va jozibali vosita bo‘lib xizmat qiladi. Turli maqollar ortidagi ma'nolarni o'rganish orqali bolalar tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko'nikmalarini rivojlantiruvchi kognitiv mashqlar bilan shug'ullanadilar. Bundan tashqari, xalq maqollaridan foydalanish madaniy merosni asrab-avaylash, avlodlar o‘rtasidagi aloqalarni mustahkamlash, umumiy qadriyatlar va an’analarni o‘tkazish orqali oila rishtalarini mustahkamlashga yordam beradi. Xalq maqollarini o‘quv dasturlari va oilaviy an’analarga kiritish o‘tmish hikmatlari kelajak avlodlar ongi va qalbini shakllantirishda davom etishini ta’minlaydi.‌‌