CHIZIQLI DASTURLARNI BAJARISH ALGARITIMLARI - Ergasheva Dilshoda A’zamjon qizi; Zokirova Nargiza Sadriddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Chiqizli dasturlarni hozirgi zamonaviy tillardagina emas eski Pascal dastuirlash tillada hamashamiyati va o;rni bor ekanligini va bu dasturlashni amalga oshirishda qanday bosqichlardan o’tish kerakligi haqida umuamiy tushunchalar berib o’tilgan bundan tashqari bu umumiy tushunchalarni misollar bilan musgtaxkamlab ko’rsatib o’tolgan. Har bir berilgan misollarning Algoritmi nima ekanligi uning bloksxemasi hamda dasturi kiritilgan.