ИНГЛИЗ ТИЛИ ДАРСЛАРИДА КУРСАНТЛАРГА ЛЕКСИК МАТЕРИАЛНИ ЎРГАТИШ УСУЛЛАРИ - Наргиза Ширинова (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ингли тилини ўрганиш ҳозирги кунда соҳа вакиллари олдида турган асосий талаблардан биридир. Шунинг учун ҳам турли касб эгаларининг инглиз тилида мулоқот қила олиш кўникма ва малакаларини эгаллаши, улардан касбий фаолиятида фойдаланиши зарур. Шунингдек, инглиз тилини ўзлаштиришда лексик материални эгаллаш асосий вазифалардан биридир. Инглиз тили ўқитувчиси лексикани ўқитиш методикаси билан тўла қўроллантирилса, дарсларда курсантларнинг сўз бойлигини оширишга эришиш мумкин[1].