MARKAZIY OSIYO INVESTITSIYA SHARTNOMALARIDA NIZOLARNI HAL QILISH MEXANIZMLARI - Abraxmatova Ma’mura O’ktam qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida investitsiya shartnomalarida nizolarni hal qilish mexanizmlari,davlatlar va xorijiy mamlakatlar o’rtasida investitsiyaviy nizolalarning hal qilish tartibi to’g’risida Vashinton konvensiyasi, shuningdek, ushbu konvensiyani ratifikatsiya qilgan davlatlarda nizolarning hal qilish mexanizmlari yoritiladi. Investitsiya faoliyati bilan bog’liq bo’lgan har bir nizoni hal qilishda Vashington konvensiyaga alohida to’xtalib o’tilgan. 1965- yil 18-martda qabul qilgan, ushbu konvensiya , davlatlar va mamlakatlar o’rtasidagi investitsiya nizolarini hal qilishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu konvensiyaning 25-moddasida nizolarni hal qilish shuningdek, investitsiya nizolari nimalardan iborat ekanligi alohida ko’rsatib o’tilgan: