TALONCHILIK JINOYATNI FOSH ETISH VA OLDINI OLISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Isaqjonov Fayozbek Elmurodjon oʼgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada talonchilikning xususiyatlari, uning oldini olish strategiyalari va turli xil profilaktika choralarining samaradorligi ko'rib chiqiladi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot qaroqchilikning oldini olishda qo'llaniladigan usullarni, ushbu strategiyalarning natijalarini va ularning kelajakdagi jinoyatchilikning oldini olish harakatlariga ta'sirini o'rganadi. Topilmalar shuni ko'rsatadiki, ekologik dizayn, jamoatchilikni jalb qilish va huquqni muhofaza qilish tadbirlarini o'z ichiga olgan ko'p qirrali yondashuv talonchilikning oldini olish uchun juda muhimdir.