ЖИСМОНИЙ РИВОЖЛАНИШ, ТАЙЁРГАРЛИК ДАРАЖАСИ ВА ИНТЕЛЛЕКТУАЛ ҚОБИЛИЯТ ЎРТАСИДАГИ БОҒЛИҚЛИК - Авчибаева Ҳурматой Бахтиёр қизи; Мирзаолимов Мирзохид Мирзавалиевич (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада «Жисмоний ривожланиш» тушунчаси орқали одам организмининг морфологик ва функционал белгиларининг ўзаро алоқадорликдаги ва ирсий ҳамда ташқи муҳит омилларига боғлиқ тавсифдаги умумий йиғиндиси ифодаланади.